We use cookies to give you the best online experience.
Please let us know if you agree to all of these cookies.

Πως μπορώ να κάνω το αρδευτικό σύστημα να σταματά όταν βρέχει

More
5 years 3 months ago #41 by itsirog
Λαμβάνουμε ερωτήματα σχετικά με το πως μπορεί κάποιος να κάνει το αρδευτικό σύστημα να σταματά όταν βρέχει.

Yannis Tsirogiannis (Agricultural Engineer MSc PhD), works as Assοciate Professor at the University of Ioannina (Greece).

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 3 months ago #42 by itsirog
Είτε από το σύστημα υποστήριξης για την άρδευση είτε από μία υπηρεσία προγνώσεων καιρού λαμβάνουμε πληροφορία σχετικά με επικείμενες βροχοπτώσεις. Το σύστημα υποστήριξης για την άρδευση δίνει πρόγνωση που αφορά ακριβώς τη θέση του αρδευτικού μας συστήματος.
Σε κάθε περίπτωση αυτό σημαίνει ότι δεν θα προγραμματίσουμε να ανοίξουμε το αρδευτικό την περίοδο της βροχής και κάποιο διάστημα μετά από αυτή. Αν το σύστημα άρδευσης έχει προγραμματιστή που υποστηρίζει την λειτουργία Rain Delay, πριν την βροχή θα ορίσουμε αναστολή των αρδεύσεων για 24, 48 κοκ ώρες ανάλογα με την πρόγνωση για τη διάρκεια και το ύψος της βροχής. Στον προγραμματιστή μπορούμε να συνδέσουμε και αυτόματο αισθητήρα βροχής. Αυτός συνδέεται είτε στην ειδική θέση Sensor του προγραμματιστή, είτε παρεμβάλλεται στο κοινό COM καλώδιο των ηλεκτροβανών (εάν δεν υπάρχει θέση Sensor). Κάποιοι αισθητήρες μπορούν να παρεμβληθούν και στο ενεργό καλώδιο συγκεκριμένης ηλεκτροβάνας εάν θέλουμε να αναστέλλεται η άρδευση μόνο στη συγκεκριμένη στάση σε περίπτωση βροχής. Οι αισθητήρες βροχής πρέπει να τοποθετούνται σε μέρη όπου δέχονται ελεύθερα τη βροχή. Οι περισσότεροι αισθητήρες βροχής δέχονται ρύθμιση σχετικά με το πόσο ύψος βροχής πρέπει να δεχθούν πριν σταματήσουν την άρδευση. Αυτό σχετίζεται με το γεγονός ότι μικρές βροχές μπορεί να μην προσθέτουν σημαντικά ποσά υγρασίας στο έδαφος και έτσι να μην αναστέλλεται η άρδευση όταν συμβαίνουν. Η ρύθμιση σχετίζεται ακόμη με την κλίση και τον τύπο του εδάφους.

Yannis Tsirogiannis (Agricultural Engineer MSc PhD), works as Assοciate Professor at the University of Ioannina (Greece).

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.396 seconds
Powered by Kunena Forum