We use cookies to give you the best online experience.
Please let us know if you agree to all of these cookies.

Σχετικά με τη χρήση ύδατος για άρδευση στην πεδιάδα της Άρτας

More
5 years 2 months ago #46 by itsirog
Αποτυπώνονται απαντήσεις σε ερωτήσεις που τέθηκαν μέσω email:

1. Στοιχεία για την υπολογιζόμενη εξοικονόμηση νερού μέσω του συλλογικού συστήματος συμβουλών άρδευσης:
Υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία μόνο για το ακτινίδιο (28ο Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών, 2017) σύμφωνα με με τα οποία: Από τα αποτελέσματα είναι προφανές ότι αν εφαρμόζονταν κατά γράμμα το μοντέλο, για τον οπωρώνα Τσεχελίδη θα μπορούσε να επιτευχθεί μία λιγότερη άρδευση και πολύ μικρότερες ποσότητες νερού με αποτέλεσμα μείωση της κατανάλωσης και 36% για το 2016 ενώ τα αντίστοιχα νούμερα για το 2017 θα ήταν 38 λιγότερες αρδεύσεις και 54% λιγότερο νερό. Τα αντίστοιχα αποτελέσματα για τον οπωρώνα Hayward δείχνουν 30 λιγότερες αρδεύσεις και 33% λιγότερο νερό για το 2016 και 65 λιγότερες αρδεύσεις και 74% λιγότερο νερό για το 2017.

2. Προσεγγιστικά στοιχεία για τα ποσοστά δημόσιας/ιδιωτικής άρδευσης στην πεδιάδα
Πρέπει να απευθυνθείτε στη Δ/νση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Δ/νσης Ηπείρου Δυτ Μακεδονίας, η υπηρεσία αυτή έχει εκδώσει την άδεια χρήσης νερού του ΓΟΕΒ Πεδιάδας Άρτας που καλύπτει μεγάλο μέρος αλλά όχι την πεδιάδα, ενώ τροφοδοτεί και με στοιχεία τη βάση δεδομένων του ΥΠΕΚΑ / ΕΓΥ σχετικά με γεωτρήσεις ( lmt.ypeka.gr/public_view.html ).

3. Θα ήθελα επίσης να γνωρίζω το βάθος του υδροφόρου,έτσι ώστε να μπορέσω να υπολογίσω το κόστος της αρδευτικής γεώτρησης.
Για να έχετε έγκυρη πληροφορία για αυτό πρέπει να απευθυνθείτε στο ΙΓΜΕ - ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΕΩΛΟΓΙΚΩΝ KAI ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΗΠΕΙΡΟΥ Πρέβεζα, 2682361908

4. Τέλος θα ήθελα να γνωρίζω αν είναι διαθέσιμο το διαχειριστικό σχέδιο για τα νερά της περιοχής
Υπάρχει το αναθεωρημένο το σχέδιο διαχείρισης ΛΑΠ για Ήπειρο - Δυτική Μακεδονία, του 2017: wfdver.ypeka.gr/el/management-plans-gr/1...management-plans-gr/

Yannis Tsirogiannis (Agricultural Engineer MSc PhD), works as Assοciate Professor at the University of Ioannina (Greece).

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.435 seconds
Powered by Kunena Forum