We use cookies to give you the best online experience.
Please let us know if you agree to all of these cookies.

Μέτρηση ποσότητας νερού στον ΤΟΕΒ Ζώνης Αράχθου

More
5 years 1 month ago #67 by itsirog
Το δίκτυο του ΤΟΕΒ Ζώνης Αράχθου τροφοδοτείται μέσω ανοικτής προσαγωγού διώρυγας από τον ποταμό Άρχθο από την υδροληψία στο Πουρνάρι ΙΙ (βλέπε άδεια χρήσης νερού ΓΟΕΒ Πεδιάδας Άρτας). Για την μέτρηση της παροχής και εν συνεχεία της ποσότητας νερού σε ανοικτούς αγωγούς χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο οι ακόλουθες προσεγγίσεις: α) είτε έχουν διαμορφωθεί ειδικές διατάξεις στους αγωγούς (flumes, weirs κλπ.) όπου μέσω μετρήσεων στάθμης και βαθμονόμηση μπορούν να εξαχθούν δεδομένα σχετικά με την παροχή, είτε β) γίνονται μετρήσεις ταχύτητας ροής με χρήση μηλίσκων και στην συνέχεια λαμβάνοντας υπόψη τη διατομή του ανοικτού αγωγού μπορούν να εξαχθούν δεδομένα σχετικά με την παροχή, είτε γ) εγκαθίστανται μετρητικά συστήματα που με αξιοποίηση ηχητικών σημάτων μπορούν να μετρούν τις παραμέτρους της παροχής.
Για την μέτρηση της ποσότητας νερού στο δίκτυο του ΤΟΕΒ Ζώνης Αράχθου χρησιμοποιείται η προσέγγιση β ακολουθώντας το ISO 748 (2007) Hydrometry — Measurement of liquid flow in open channels using current-meters or floats. Μετρήσεις γίνονται συστηματικά από το 2016. Οι μετρήσεις αυτές αναφέρονται και στην άδεια χρήσης νερού ΓΟΕΒ Πεδιάδας Άρτα (αναφορές 24, 25 και 26).

Yannis Tsirogiannis (Agricultural Engineer MSc PhD), works as Assοciate Professor at the University of Ioannina (Greece).

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.176 seconds
Powered by Kunena Forum